OUR STORY

Your Neighbours – since 2016
Neighbours Kitchen, een knus en urban eetcafé met enorme huiskamer‘feel’. Een plek om te ontmoeten en het ‘leven te vieren’ met smaakvolle originele gerechten, traditionele koffie en wereldse muziek.  Een plek waar kwaliteit en aandacht voorop staan, niet alleen voor de klanten die persoonlijk en warm worden onthaald maar in het verlengde daarvan ook voor de planeet. Duurzaamheid zit in onze basis. Het café is ontstaan vanuit een leefstijl en gebouwd met een missie. Een plek waar culturen worden omarmt en waar plantaardig eten echt een smaakbeleving wordt in het aanbod van de wereldse keuken.

Our kitchen lunch –  sweets – take-away
In de volledig plantaardige keuken wordt gewerkt met verse, lokale en/of Fair Trade ingrediënten. Hier worden gerechten bereidt door eigenaresse Maxime en haar familie. De meer exotische en voornamelijk Caribische keuken waarin veel kruiden en specerijen gebruikt worden is wat het menu uniek maakt. Er worden verassende combinaties gemaakt geïnspireerd op authentiek gerechten uit landen waar Maxime haar hart aan heeft verloren en die zij een plekje wil geven in haar café.

‘Dit plekje het belichaamt op alle niveaus wat ik waardevol vind en wil delen met anderen. In de Cariben is koken en eten echt een ritueel en ik wil hier diezelfde aandacht geven en die gezelligheid creëren.’

Wij hebben een wisselend menu, dat tenminste elk seizoen veranderd. Ook serveren wij regelmatig specials in de weekenden. Het menu is toegankelijk en voor de kinderen is er een apart kindermenu.

Wij serveren een 100% vegan menu en kunnen op verzoek glutenvrije gerechten voorbereiden en verder rekening houden met andere intoleranties en allergieën.

Our decor
Het wereldse klinkt in alle details door; het resulteert in een kleurrijke en inspirerende omgeving die het zonnetje doet schijnen en onze klanten meeneemt op een van onze reizen. Onze inrichting is zoveel mogelijk van upcycling, second hand en fair trade materialen en brands. Alles is handpicked en met zorg ingericht.

In de zomer maanden hebben wij een groot terras in een groene binnentuin grenzend aan onze lunchroom. In onze lunchroom en op het terras organiseren wij het hele jaar door speciale evenementen zoals salsa feesten, vegan BBQ’s, special diners en culturele activiteiten.

Our location
Je vindt Neighbours Kitchen in nieuw stadsdorp Nobelhorst in Almere-Stad. Een plek waar zij een groot onderdeel is van de dorpskern en haar karakter en ziel geeft. Een passende locatie voor het creëren van het idyllische dorpsgevoel midden in het groen. Het café heeft veel bekendheid verworven ver buiten de grenzen van de plek waar zij zich heeft gevestigd maar ontleent haar knusse warme karakter ook door haar locatie en daar zijn wij trots op! Een plek om echt even naar toe te gaan, lang te tafelen en vooral echt even te zijn.

Het is vrij parkeren voor onze lunchroom.

About the Founder
Maxime Tevreden, eigenaresse & kok

In 2016 kwamen alle elementen samen en ontstond het idee voor Neighbours Kitchen, vanuit een hartenwens en een missie. Als jongvolwassene was na vele jaren ontdekken teruggaan naar de basis zo belangrijk geworden. Mijn motto werd ‘magic is something you make’; voor mij betekende dat, dat je het dagelijks leven die vele kunnen ervaren als routine, of sleur, of stressvol juist waardevol en energie gevend kunt maken door de simpele dingen extra aandacht te geven. Rituelen die ik in verschillende niet- westerse culturen had geobserveerd wilde ik een plekje geven in mijn eigen leven en delen met anderen. Het zijn de plekken waar men dichter leeft bij de kern van ons bestaan en de behoefte en dagbesteding er vaak heel anders uitzien, maar wij kunnen zoveel leren van hun leefstijl & wijsheden.

De ingrediënten van Neighbours Kitchen zijn dat het een plek moet zijn waar men kan genieten en het leven kan vieren met vers en smaakvol eten, goed gezelschap, een inspirerende omgeving die cultuur vertegenwoordigd en waar vrolijkheid de boventoon voert. Een plek waar je niet alleen je mind even kunt opladen, maar het lichaam ook echt even kunt voeden met gezond en puur eten dat met liefde klaar wordt gemaakt. Een simpel en oprecht concept. Laid-back en knus zoals mijn Caribische roots mij hebben geleerd. Mijn moeder zegt altijd: eerlijkheid duurt het langst en ookal zei ze dat in een heel andere context, niets is minder waar voor dit concept. De authenticiteit van deze plek maakt haar zo geliefd bij onze trouwe klanten en verrast alle nieuwe klanten. De persoonlijke benadering en de ‘feel at home’ spirit kunnen ze heel erg waarderen. Ik put daar ook weer enorm veel energie uit en geloof dat ik op deze manier dit levenswerk een leven lang zal kunnen doen. Tot we ooit een begrip zijn, net als dat cafeetje in dat dorp op die verre reis bestemming waar je, je meteen thuis voelt en de buurman elke ochtend komt voor een kopje koffie en een praatje. Dat is de droom.